Belægning indkørsel inspiration – anlægsgartnerens bedste tips og løsninger

Belægning til indkørsel er et af vores favorit-arbejdsområder – og derfor også noget af det, vi har lavet mest af.

Mulighederne er utallige, og hvis plan og udførsel går op i en højere enhed, er belægningen nøglen til en både smuk og holdbar indkørsel.

I dette indlæg får du vores bedste tips til alt fra materialevalg til overvejelser om pris – alt sammen bygget på konkrete kundeerfaringer. God fornøjelse med læsningen.

Denne indkørsel i Odenseklinker er lavet for en af vores seje kunder.

Indkørsel i græsarmering, beton, sten – eller noget helt fjerde?

Vi ved lige, hvordan du har det. Du står med en masse drømme om den perfekte indkørsel. Visionerne strømmer gennem dit hoved – og du kan lige se det færdige resultat for dig.

Men du er faktisk ikke sikker på, hvilken belægning du skal vælge. For hvilken belægning passer bedst til dit hus? Hvad kan i det hele taget lade sig gøre på din grund? Og hvordan er det lige med priserne på de forskellige materialer?

Du kan dog starte med at overveje følgende faktorer, før du træffer din beslutning:

  • Holdbarhed. Man lægger en indkørsel for at have den i mange år – gerne for evigt – og det skal holdbarheden afspejle. Bl.a. derfor er beton og sten de mest populære belægninger til indkørsler.
  • Design. Belægningen skal, helt enkelt, se godt ud – og passe godt til både bolig og omgivelser. Hvis du ikke selv har øje for design, skal du huske at bruge din fagmand som rådgiver i denne proces.
  • Budget. Belægningsmaterialer kan variere meget i pris. F.eks. er sandsten og granit generelt dyrere end beton. Sørg for, at valg af materialer passer ind i dit budget.
  • Vedligeholdelse. Nogle materialer kræver mere vedligeholdelse end andre – f.eks. kræver træbelægning regelmæssig rengøring og/eller oliebehandling for at bevare holdbarheden og udtrykket. Beton kræver derimod minimalt vedligehold. 
  • Sikkerhed. Nogle materialer kan være mere glatte end andre i regn- og sneforhold. Denne faktor er især vigtig at overveje for at tage hensyn til ældre og svagt gående. Det kan bl.a. løses ved at lægge en antislipoverflade på den valgte belægning.

Se forskellige belægningsopgaver for kunder herunder:

3 gode, moderne valg til belægning i indkørslen

  1. Støbt beton

Fordelen ved støbt beton er særligt det enkle udtryk, samt at det nemt kan kombineres med andre detaljer såsom pigsten og vilde bede. Beton kan tilmed formes og farves på mange forskellige måder. Samtidig er holdbarheden naturligvis helt i top.

  1. Sandsten

Sandsten er blandt vores absolutte favoritbelægninger – en løsning, der både giver struktur og personlighed til indkørslen. Se f.eks. denne flotte kundecase, hvor vi har lagt sandstensbelægning til et betagende haveanlæg.

  1. Græsarmering

Græsarmering er til dig, der vil have det bedste fra begge verdener – det rå og enkle udtryk fra sten/beton kombineret med det naturlige udtryk fra græsset giver en både moderne og tidløs løsning. Samtidig hjælper græsarmering regnvandet med at trænge nemmere ned i undergrunden.

græsarmering indkørsel
En belægning til indkørslen i græsarmering kan nogle gange være den helt rette løsning

Hvordan vælger du den rigtige farve til din belægning?

Farven skal først og fremmest matche med husets overordnede udtryk. Her kan det hjælpe dig at vurdere farven på centrale elementer som:

  • Vinduerne
  • Dørene
  • Tagstenene


Hvis du ikke har designmæssigt flair, kan du naturligvis altid spørge din fagmand til råds. Vi hjælper altid kunderne så godt på vej som muligt ved f.eks. at vise tidligere udførte løsninger – samt naturligvis bruge vores generelle erfaring til at hjælpe farvevalget på vej.

Valg af størrelse og tykkelse på belægningselementerne

Måske har du allerede nu truffet beslutning om materiale til belægning af indkørslen. Og du ved måske allerede nøjagtigt, hvilken farve belægningen skal have – samt hvor stort areal, belægningen skal dække.

Det sidste, du mangler, er at beslutte størrelse og tykkelse på belægningselementer. Det kan du gøre ved at overveje følgende spørgsmål:

  • Hvor tung belastning skal belægningen kunne holde til? Vælg store og tykke sten for at være sikker på, at belægningen ikke skades over tid.
  • Hvilken stil skal indkørslen have? Tynde og små sten giver typisk et mere detaljeret og komplekst udtryk, mens store sten er garant for enkelthed.


Begge disse kan din fagmand naturligvis hjælpe dig med rådgivning til. Det er klassiske spørgsmål, som vi altid hjælper vores kunder med at komme i mål med.

Man må sige, at der er blevet lagt nogle sten i denne indkørsel...

Indkørsel belægning pris: Hvad koster belægning til en indkørsel?

Hvad koster en bil – et køkken – en støvsuger? Det er umuligt at give et generelt svar på, men ligesom med de tre andre, kan vi give nogle typiske branchepriser (alt inkl. moms) på selve materialerne. Prisen afhænger generelt af landsdelen.

  • Beton: Pris pr. kvadratmeter typisk mellem 160-400 kr., afhængigt af type og farve
  • Sandsten: Pris pr. kvadratmeter typisk mellem 400-1000 kr., hvor tykkelsen gør en stor forskel. Prisen er i den høje ende til indkørsler.
  • Granitsten, f.eks. chaussé og brosten: Pris pr. kvadratmeter typisk mellem 500-1200 kr., afhængigt af farve og tykkelse, samt hvor slidte de er
  • Græsarmering: Pris pr. kvadratmeter typisk mellem 400-700 kr.
  • Belægningsklinker: pris pr. kvadratmeter typisk mellem 300 og 600 kr. afhængigt af type


Husk, at disse priser kun er vejledende, og at du også skal lægge prisen for professionel hjælp til, hvis du f.eks. hyrer en anlægsgartner til at planlægge og udføre arbejdet for dig.

Flot, stemningsfyld indkørsel, hvor belægningen spiller godt sammen med omgivelserne

Brug for hjælp til belægning af indkørsel?

Så hører vi meget gerne fra dig. Kontakt os lige her