Pleje og vedligeholdelse af have og anlæg

Hos Tyrsbjerglund Anlægsgartner går vi op i veltrimmede og indbydende områder. Hvis du ikke selv har tid eller lyst til at stå for den generelle pleje og vedligeholdelse af din have og anlæg, herunder f.eks. effektiv vanding af græsplæne, gør vi det gerne for dig.

Vi tilbyder både abonnementsløsninger og enkeltydelser alt afhængig af dit individuelle behov. Vi har erfaring med fastprisaftaler til virksomheder, foreninger, regioner og kommuner, og vi har også mange jobs, hvor vi arbejder for den helt almindelige private haveejer.

Vi tilpasser altid vores ydelser til sæsonen. Hvis du ønsker et længere samarbejde, arbejder vi typisk ud fra en vedligeholdelsesplan. Herunder ses et uddrag af vores mest brugte ydelser indenfor pleje og vedligeholdelse.

Græsslåning og plænepleje

Græsslåning tager vi os altid gerne af, om så det er den lokale park eller din langhårede baghave – ligesom vi gerne hjælper med pleje af dine haveplanter.

Vi har styr på maskineriet og har derfor forskellige typer græsslåmaskiner til forskellige typer arealer, og dermed udfører vi altid arbejdet på den mest hensigtsmæssige måde.

Du har typisk brug for ekstra plænepleje, når vækstsæsonen begynder at tage fat om foråret. Her har sne og frost nemlig sat sine spor, og der kan forekomme såkaldt sneskimmel. Gør der det, vil der være behov for eftersåning. Vi hjælper dig altid med at identificere din plænes individuelle behov.

Vi fjerner mos fra plænen

Genstridig mos i græsplæner plager mange haveejere. Derfor tilbyder vi altid gerne vores ekspertise, så du ikke skal bruge mange trælse timer på at komme problemet til livs.

Der er forskellige måder at fjerne mos på, og alt afhængig af jeres have vælger vi naturligvis den bedst egnede løsning. Vi fjerner typisk mos enten med en mosfjerner, med pesticidfrit sprøjtemiddel eller via en vertikalskærer.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at mos ikke kun opstår på grund af én ting. Mos i græsplænen er en kombination af flere forskellige faktorer, og det er disse individuelle faktorer, der afgør hvilken metode, vi bruger til at fjerne det.

Generelt er det bedst at bekæmpe mos om foråret, men det vigtigste er blot, at man ikke gør det, når der er tørkeperioder – ellers belaster man resten af græsplænen for meget. 

Ukrudtsbekæmpelse og lugning

Ukrudt er en af de helt store kilder til irritation – både for de mange danske haveejere, men også virksomheder og foreninger, for hvem attraktive grønne arealer er vigtige. Det kan være vanskeligt at komme ukrudt til livs, og derfor står vi altid til rådighed med ukrudtsbekæmpelse.

Alt afhængig af din situation og dine ønsker kan vi bekæmpe ukrudt både med og uden pesticider. Hvis vi vælger at gøre det uden brug af pesticider, bruger vi typisk en gasbrænder til at brænde det væk. 

Vi hjælper dig naturligvis også med at luge din have. Hvis du egentlig bare godt kan lide synet af en flot have, men ikke har det store ønske om at stå for det hårde arbejde med pleje og vedligehold, kan du hyre os til at komme og luge ud for dig.

Vi har erfaret, at især staudebede volder den danske haveejer problemer. Derfor har vi opsamlet særlig ekspertise i at eliminere ukrudt fra staudebede uden at skade stauderne. 

Også ukrudt i hække kan være tricky at have med at gøre. Mange folk oplever, at irriterende vildskud ødelægger hækkens udtryk, og de har problemer med at fjerne dem uden at skade resten af hækken. Dette problem har vi masser af erfaring med at løse. 

Haveservice og plejeplan

Hvis du har brug for generel hjælp og service til din have, står vi gerne for det. Græsslåning, hækkeklipning, ukrudtsrydning, kratrydning, buskrydning og rensning af tagrender er blot nogle af de ydelser, vi tilbyder.

Har det med noget grønt at gøre, kan vi med meget stor sandsynlighed klare det for dig.

Hvis du ikke bryder dig om det ofte meget omfattende arbejde, der hører med til at holde en flot have, kan en aftale om haveservice løfte den byrde for dig.

Vi følger dine instrukser nøje og klarer det hele for dig – og du er så meget med på sidelinjen, som du har behov for/lyst til.

Vi står også gerne for din årlige plejeplan, så du kan få et nemt overblik over din have, og det arbejde der kræves for at vedligeholde den. Vores plejeplan er delt op i de tre vækstsæsoner, så du kan få maksimalt udbytte af vores ydelser.