Havedesign og anlæg af have

En kæmpe park? Nogle enkelte blomsterbede? Et regnvandsbed? En ny sansehave? Måske et lille havebassin og en tilhørende japansk have – eller en havedam?

Hvad med en vild have – med nogle vilde blomster?

Havedesign kan være mange ting, men uanset opgavens størrelse står Tyrsbjerglund Anlægsgartner til rådighed. Det er nemlig ikke vigtigt, hvor omfattende opgaven er – så længe det hele til sidst går op i en højere enhed.

Står du for eksempel som nybagt husejer, kan det være en uoverskuelig proces at få det omkringliggende til at være ligeså lækkert som huset. Du har sikkert nok at gøre med bare at gøre huset klar.

At træffe de rette valg med hensyn til havedesign kan være svært og måske endda en smule skræmmende. At anlægge ny have har trods alt lidt større konsekvenser end at skulle vælge det rette franskbrød ved bageren – det er en kompleks proces, hvor de små grå skal i spil.

Derfor kan det være dejligt at have en fagmand med på sidelinjen, når det nu skal være.

Vi står for projektstyring og kvalitetskontrol fra start til slut. Vores erfaring spænder vidt, og vi udfører både opgaver for private og erhverv, store som små. Læs med herunder og hør mere om vores ydelser.

Havedesign med enkelte blomsterbede og flot græsplæne

En sansehave er kort sagt en have med store muligheder for meningsfyldte oplevelser. Her er plads til udvikling af sanser og kontakt med naturen i alle dens former.

I sansehaven er beplantningen strategisk anlagt, så beboere kan opleve natur og dyreliv på nært hold. I den gode sansehave er der plads til at føle, lytte, se og dufte. Vi designer vores sansehaver nøje for at optimere de terapeutiske effekter, som naturen har.

Den gode sansehave er både beroligende og visuelt stimulerende, og det skal være sådan, at det føles både som noget hjemligt men også som en ny oplevelse, hver gang man bevæger sig derud.

Vi designer typisk en sansehave ud fra nogle simple principper. For det første sørger vi altid for at afskærme for støj og vind, så brugere af sansehaven får en tydelig oplevelse af, at det er et særligt rum, de bevæger sig ud i. For det andet har vi et klart visuelt fokus – vi anlægger sigtelinjer, så øjnene har en naturlig vandring og undgår at blive stressede og anstrengte. Vi anlægger disse, så der er et naturligt fokus på det smukke og stimulerende.

Derudover har vi altid et klart fokus på en kombination af forskellige, dæmpede farver og et afvekslende og varierende brug af elementer, der spiller godt sammen. F.eks. benytter vi os både af sten (eventuelt en sti i haven), græs, planter, rislende vand og blomster – og vi benytter os både af kunstige og naturlige lyde, som komplementerer hinanden.

Anlæg af have

Findes der noget smukkere end en flot, velanlagt have? Vi elsker det grønne, og vi elsker at få det til at stå så flot som muligt.

Vi har arbejdet med mange forskellige slags haver, og det har givet os en uvurderlig erfaring med de grønne projekter. Vi klarer det hele for dig, og det er uanset, om det drejer sig om beplantning af grønne områder, opbygning af regnvandsbede eller hjælp til anlæg af en japansk have.

Desuden tilbyder vi altid at lave en planteliste, hvis du ønsker at stå for noget af arbejdet selv og i stedet ’blot’ ønsker vores rådgivning. Se også gerne vores inspiration til indretning af haven.

Anlægsdesign

Drømmehuset er ofte forbundet med en mareridtsagtig mængde af dertilhørende arbejde. For nogle kan det virke som en uoverskuelig mængde arbejde, der bare aldrig forsvinder.

Hvorfor ikke få en fagmand til at klare det?

Herunder følger nogle af de opgaver, vi har klaret flest af:

Indkørsel

Tyrsbjerglund Anlægsgartner er specialiserede i alle de opgaver, der hører under anlægsdesign.

Står du for eksempel og skal have ny indkørsel, der skal have et professionelt og komplet udtryk, kan du med fordel få os til at lave det.

Plantning af hæk

Vi har plantet af utal af hække igennem vores tid som anlægsgartner. Generelt anbefaler vi, at man planter hæk i det sene efterår, og det kan man så gøre lige indtil, jorden bliver så hård af frost, at man ikke kan grave i den længere.

Nedgravning af trampolin (brug af jordsikringssten)

Den udendørs trampolin er de seneste år blevet et kæmpe hit blandt især børnefamilier. Hvis du ønsker at tage øgede sikkerhedshensyn til dine børn, kan det være en god idé at grave trampolinen ned i jorden. Det kan være et relativt omfattende arbejde, og det gør vi gerne for dig.

Generelt anbefaler vi dog ikke at grave trampolinen ned, hvis din jord er meget sandet – medmindre du først stiver siderne af. Det kan du eventuelt gøre med brug af jordsikringssten.

Opsætning af hegn

Vi opsætter gerne dit hegn for dig, uanset om det nu er et plankeværk, havehegn, støjhegn, pilehegn – og hvad der ellers findes.

Derudover sørger vi selvfølgelig gerne for det forudgående arbejde med eventuel optagning af hæk eller andet beplantning.

Anlæg af græsplæne

Til sidst klarer vi naturligvis anlæg af græsplæne. Vi anlægger både med rullegræs og såning, alt afhængig af dine præferencer og tilstanden af resten af din have.

Hvis du ønsker et tilbud på noget af ovenstående, er du altid velkommen til at kontakte os herunder.