Kundecase: Betagende haveanlæg med sandstensbelægning

I de senere år har en ny type belægning vundet frem i danske haveanlæg: sandstensbelægningen.

Sandsten er ideelle til at skabe terrasser, trapper og højbede med naturlige, æstetiske udtryk, der skiller sig ud fra mængden.

Akkurat dette, at skille sig ud fra mængden, var kundens ønske for haveanlægget.

Haveanlæggets fokus

Kunden ønskede sig et smukt haveanlæg med et sydlandsk udtryk. Efter samtaler med kunden og Din Grønne Havepartner, der var havearkitekt på anlægsprojektet, blev det sydenlandske fokus og planlægningen af projektet udarbejdet i samarbejde med os.

Vi skulle i samarbejde skabe et fortræffeligt haveanlæg ved at kombinere en smuk sandstensbelægning med sydenlandske planter, højbede og en vandfontæne med en central placering i haven. Slutresultatet skulle være en beundringsværdig have, der indbød til hyggeligt samvær.

Nylig grøn græsplæne foran flot hus

Opbygning af forhaven

Forhaven er det første af anlægget, man møder. I forhaven har vi etableret sandstenbelægning i farven: olive. Sandstensbelægningen fungerer som kanten for to firkantede områder, hvor der i midten er plantet trædebregner, som med tiden vil blive til et dekorativt, stedsegrønt bunddække.

I tre af de fire hjørner i de to firkantede områder, er der etableret søjlecypresser, der står flot i kontrast til de mørkebrune kakaoskaller underneden. Rundt om alle cypresserne er der også etableret lysspots, så den æstetisk smukke forhave også kan nydes, efter solen er gået ned.

Opbygning af baghaven

I baghaven finder vi et smukt park-lignende haveanlæg, der uden tvivl fryder enhver anlægsgartners hjerte. Anlægget leder tankerne hen mod sydens sol og fremkalder en idyllisk sydlandsk stemning.

Indgangen til baghaven er via en smuk sandstenstrappe, der går over i en terrasse af sandsten. På begge sider af trappen er der etableret lavendler og hibiscus, der tiltrækker humlebier, sommerfugle, mariehøner, etc. og øger biodiversiteten i haven

Opbygning af sandstensterrassen

Sandstensterrassen er som i forhaven i farven: olive. De forskellige nuancer i sandstenene giver belægningen et æstetisk udtryk, som spiller godt sammen med de fire højbede, der er integreret som en del af terrassen.

Højbedene er bygget op i samme farve sandsten som terrassen og har en højde på omkring 60 cm. I højbedene er der plantet henholdsvis hortensia, hindbær og diverse krydderurter, der ligesom lavendlerne giver vildt liv, tiltrækker insekter og skaber biodiversitet.

En sti forbinder den store sandstensterrasse i den forreste del af baghaven med en mindre terrasse, der fungerer som hyggekrog i den bagerste del af baghaven.

I små øer ved siden af belægningen er der plantet forskellige hosta og bregner, mens der i venstre side af baghaven er etableret søjlecypresser med integreret belysning i haven mellem firkantede stykker sandstensbelægning, præcis som det er gjort i forhaven, så der på den måde er en god sammenhæng i anlægget.

I midten af haven er prikken over i’et for haveanlægget sat i form af en halvanden meter høj, hvid vandfontæne, der er omgivet af sandstensbrosten og sandstensbelægning. Rundt om denne smukke installation er der naturligvis også integreret belysning i belægningen, så lyden af rislende vand i haven også kan nydes sammen med synet af fontænen efter mørkets frembrud.

Kundens udtalelse om projektet

Vi har fået præcis den have, vi har ønsket os. Jeres flisearbejde er utroligt smukt lavet og fantastisk flot. Vi har været utroligt glade for samarbejdet og vil varmt anbefale jer til andre. Stor ros fra os og mange andre på vejen for det flotte resultat.

Hvis du vil læse, hvad andre kunder siger om os og vores anlægsprojekter, kan du gøre det via dette link: https://www.trustpilot.com/review/tyrsbjerglund-anlægsgartner.dk

Du er også altid velkommen til at kontakte os på for et uforpligtigende tilbud på:

Tlf. 27637960

Mail: nielskristianlegind@gmail.com